Zaboravite na kartice i gotovinu
Plaćajte mobitelom u tri jednostavna koraka!

Kviko PAY je najnovija funkcionalnost naše aplikacije s kojom vršite plaćanje na prodajnim mjestima koristeći samo mobilni telefon. Sve što trebate uraditi jeste da skenirate istaknuti KVIKO Pay QR kod, kod trgovca i potvrdite transakciju.

1.

Skenirajte QR kod trgovca na prodajnom mjestu

2.

Unesite tačan iznos računa za plaćanje

3.

Potvrdite transakciju
unosom PIN-a

Uslugu Kviko PAY možete koristiti kod sljedećih partnera



Želite postati jedan od partnera?

Kontaktirajte nas

Još uvijek niste KVIKO korisnik?

Popunite obrazac kako biste bili u mogućnosti koristiti Kviko PAY i ostale Kviko usluge širom BiH.
Kolege će vas kontaktirati kako bi vas uputili u proces registracije!

Često postavljena pitanja

Kviko Pay je inovativna tehologija koja korisnicima Kviko aplikacije omogućava brzo, jednostavno i sigurno plaćanje kod registrovanih Kviko trgovaca putem skeniranja QR koda.

Svi registrovani Kviko trgovci imaju vidno istaknut jedinstveni QR kod na svojim prodajnim mjestima. Nakon što se QR kod skenira kroz aplikaciju putem Kviko Pay funkcionalnosti, klijent unosi iznos plaćanja te potvrđuje transakciju unosom svog PIN-a. Korisnik i trgovac primaju potvrdu uspješnosti transkacije i time je proces plaćanja završen. 

Kviko Pay je sastavni dio Kviko aplikacije i mogu je koristiti svi korisnici aplikacije čija Banka je omogućila Kviko Pay funkcionalnost tako da nije potrebna posebna aktivacija.

Da. Internet konekcija je neophodna za korištenje Kviko aplikacije a samim tim i za plaćanje kod trgovaca putem Kviko Pay-a.

Plaćanje putem Kviko Pay funkcionalnosti je apsolutno sigurno i zadovoljava najviše sigurnosne kriterije. Također, svako plaćanje mora biti biti potvrđeno Vašim jedinstvenim PIN-om.

Rizik od prevare ili krađe osjetljivih podataka (PIN-a) je značajno smanjen jer se kompletan proces transakcije provodi na korisnikovom mobilnom uređaju, dakle nema unosa podataka na POS aparatima i slično.

Nakon što je plaćanje izvršeno, korisnik će na svom mobilnom uređaju odmah zaprimiti informaciju o uspješnosti transakcije. Sa druge strane, i Trgovac će u istom trenutku dobiti obavijest da je transakcija uspješno obavljena. 

Također, za svaku transakciju izvršenu putem Kviko Pay-a, Trgovac je dužan izdati fiskalni račun.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share